Weblap készítés, weboldal készítés igazán jó árakon!

Könnyen használható, rugalmas és sokoldalú Joomla rendszereket kapnak ügyfeleink!

Joomla SEO és a weblap készítés kapcsolata

Értékelés:
(1 szavazat)

Nagyon gyakran találkozunk vele, hogy a legalapvetőbb keresőoptimalizálási technikák, feladatok sincsenek ellátva egy-egy Joomla belsejében, ezért most sorra vesszük, mik azok a feladatok, amiket el kell és amiket ajánlott elvégezni.

 

1. Keresőbarát URL

http://akcios-honlapkeszites.hu/honlapkeszites/honlapkeszites-ajanlatunk.html 

Vagy

http://akcios-honlapkeszites.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1&Itemid=176 

Ugye nem is kérdés, melyik verzió jobb a keresőknek és a látogatóknak?

Menjünk a Rendszer - Globális konfiguráció oldalra és jobb oldalon mind a négy kapcsolót állítsuk igenre.

seo11

Ha ez kész, menjünk fel ftp-vel a tárhelyünkre, keressünk egy htaccess.txt fájlt és nevezzük át .htaccess -re. Igen, pont van a fájlnév előtt és a végén nincs kiterjesztés.

seo12


Most frissítsük főoldalunkat és ellenőrizzük az eredményt. Ha hibaüzenetbe futunk, akkor az azt jelenti, hogy a tárhely szolgáltató valamiért letiltotta a saját .htaccess futtatását (manapság már mindenhol engedik).

2. Globális konfiguráció.

Rengetegszer tapasztaljuk, hogy a meta leírás és a meta kulcsszavak nincsenek kitöltve. Tessék kitölteni, 10 másodperc az egész. A leírásba 140-159 karaktert tegyünk, a kulcsszavakhoz 8-10 darabot, felesleges halmozni vagy 200-at beírni, azért inkább fekete pont jár.

seo13

3. Oldalcím

Szintén visszatérő probléma, hogy a főoldalnál (ami keresőoptimalizálás szempontjából a legértékesebb) az oldalcím helyén szimpla Főoldal, vagy rosszabb esetben Home felirat fogad minket. Tehát töltsük ki a Webhely neve részt (két három fontos kulcs szót ide is rejtsünk pl. Szamóca Kft. - friss eper, szamóca, lekvár egész évben). 

Vannak sablonok ahol a Főoldal menüpont Oldalmegjelenítés fülében van eldugva az adott felirat, kapcsoljuk ki.

seo14


4. Oldal meta címkék

Ha a főoldal meta címkéi készen vannak, érdemes az aloldalak meta adatait is kitölteni, fontos, hogy eltérjenek egymástól és a főoldaltól is (ami nem nehéz, hiszen valószínűleg másról is szólnak).

Ezt a menü kezelőben az adott menüpontok Metaadatok fülben tudjuk megtenni.

seo15

5. H1-H4 címsor

Egy Google számára ideális oldal tartalmaz 1 darab h1, két-három h2, hat-nyolc h3 és sok h4 címkét. Ezek a cím nevek (headline) természetesen fontossági sorrendet jelentenek, tehát a legfontosabb a h1 stb. A gyakorlatban sok sablon az oldal címet eleve h3-ba rakja, a fölötte álló kategória kapja a h2 címkét. És persze a lap tetején (ha máshogy nem, egy egyedi HTML modulként) szerepel a h1 egy mondatban.

Példa: https://horizonline.hu/weblap-keszites/referenciak.html

6. Képek alt szövege

Még a betárcsázós korszakban minden bitnek komoly ára volt és azt tudjuk, hogy egy kép akár száz sornyi szöveg helyet is foglal. Akkoriban a böngészőket be lehetett állítani, hogy képeket ne, csak szövegeket töltsenek le. Hogy az olvasó mégis kitalálhassa, milyen kép szerepel ott, kitalálták az alt="weblap készítés" paramétert.

Valamilyen oknál fogva ezt a Google azóta is fontosnak tartja, ezért ne legyünk lusták, vagy töltsük ki, vagy használjunk olyan szoftvert, mint pl. a K2, amelyik a cikk címét adja a cikk képe alt szövegéhez automatikusan.

7. Oldalon belüli linkelések

Minél fontosabb egy kulcs szavunk, annál többet szerepel weboldalunkon. A fontosabb kulcs szavakra érdemes linket rakni és minden fontos kulcs szónak legyen egy önálló oldala. Például a málna a legfontosabb kulcs szavunk, akkor készítsünk egy cikket arról (jó sok alt szöveges képpel és h2 címkékkel) hogy mi az a málna. Majd minden tartalomban, ahol szerepel a málna szó, adjuk hozzá ezt a linket.

Ugyanígy ha vannak címkéink, akár a Joomla cikk kezelőben, akár a k2-ben, mindenképp tegyünk ki egy címke modult a tartalmakhoz és a főoldalra.

seo16

8. Kulcsszó sűrűség

Hogy ne vigyük túlzásba a kulcs szavak alkalmazását, érdemes rendszeresen ellenőrizni azokat. Ma az az elfogadott arány, hogy 3-5% legyen a három-négy legfontosabb kulcs szavunk felbukkanási aránya. Ennél magasabb érték túl optimalizáláshoz vezet és annyira nem szeretik a keresők.

A kulcs szó sűrűséget itt tudjuk ellenőrizni:
https://www.veteranlink.hu/kulcsszo-suruseg-vizsgalat 

További Joomla tananyagok a Joomla Tanfolyamban érhetőek el!

 

Ha bizonytalan a Joomla használatával kapcsolatban, Joomla konzultációt is rendelhet!

Megjelent: 688 alkalommal
Töltse le SEO anyagunkat!

SEOGyorstalpalóMielőtt távozna, kérjük, adja meg nevét és email címét, mi pedig elküldjük Önnek legújabb tanulmányunkat:

SEO Gyorstalpaló - gyakorlati útmutató lépésről lépésre (e-book)

A tanulmány 50 linkkatalógust is tartalmaz, így az elmélet megértése után azonnal 50 erős linket szerezhet magának!

Töltse le SEO anyagunkat!

SEOGyorstalpalóKérjük, adja meg nevét és email címét, mi pedig elküldjük Önnek legújabb tanulmányunkat:

SEO Gyorstalpaló - gyakorlati útmutató lépésről lépésre (e-book)

A tanulmány 50 linkkatalógust is tartalmaz, így az elmélet megértése után azonnal 50 erős linket szerezhet magának!