Weblap készítés, weboldal készítés igazán jó árakon!

Könnyen használható, rugalmas és sokoldalú Joomla rendszereket kapnak ügyfeleink!

Weblap készítés és joomla: az alapok

Értékelés:
(2 szavazat)
Joomla Joomla

Korábban már volt szó róla, miért is szeretjük a Joomla rendszert. Most induló sorozatunkban pedig joomlát használó és leendő ügyfeleinknek szeretnénk segíteni.

Egy joomla oldal modulokból és tartalomból áll. A tartalmakat a cikk-kezelőben vagy K2-ben szerkesztjük, a modulokat pedig a Modulkezelőben. A modulok alapvetően kevesebb, de specifikus tartalmat jelenítenek meg (pl. menük, vagy logo vagy szöveges felirat. A fenti fotón jól látszik a weboldalunkról vett példában, hogy mi a modul és mi a tartalom.

Egy sablon annál "okosabb" minél több modult tud értelmesen megjeleníteni. Érdemes a sablon választás előtt áttanulmányozni, hogy az adott joomla sablon milyen modulhelyekkel rendelkezik. Amire mindig szükség van: fejléc, bal- és jobb hasáb, lábléc, illetve közvetlenül a tartalom fölött és alatt egy-egy modulhely. Ezekről készítőik általában készítenek egy modultérképet,például:

joomla modulhely

Ha tehát a bottom-a pozícióban szeretnénk kiírni elérhetőségeinket, nincs más dolgunk, mint modulkezelőben, a modul szerkesztésénél ezt a pozíciót kijelölni.

joomla-modulhely2

A modulkezelő természetesen megmutatja, hogy egy adott helyen milyen modulok jelennek meg, ez azért is jó, mert így a modulok sorrndjét is mi határozhatjuk meg:

joomla modulhely

A moduloknak van még egy fontos tulajdonságuk: mi döntjük el, hogy melyik menüpontban jelenjenek meg. Ha úgy akarjuk, mindenhol. Ha úgy döntünk, csak a Kapcsolat oldalon:

joomla modulhely

Megjelent: 21761 alkalommal